En verden af glas

Uendelig mange former

Der findes uendelig mange former for glas og med rette grund. Glas bruges i mange forskellige kontekster både som værn mod vind og vejr og i forbindelse med sikkerhed.

For at gøre nogle af de mange valg, der er inden for glas, lidt mere overskuelige, har vi samlet et stort udvalg af glas, som typisk benyttes.

Lexan glas

Lexan glas kendes også som Polycarbonat og Markrolon. Det er et slagfast materiale, som er næsten umuligt at slå i stykker. Overfladen er blank, klarheden stor og lysgennemstrømningen helt normal. Nogle benytter det i forsatsruder, andre som tyverisikret glas netop på grund af dets styrke.

Råglas

Råglas er en betegnelse for flere forskellige typer glas, som typisk bruges i forbindelse med afskærmning, hvor der ikke ønskes gennemsigtighed. Atlantic, ornament, crepi, kura og treclar er for eksempel alle råglas typer. Det bruges ofte i badeværelsesvinduer eller brusevægge.

Plexiglas

Plexiglas bruges til rigtig mange ting – ruder i campingvogne, vindfang på altaner, maskinafskærmning, skilte og i vinduer og døre. Det er et hårdfør materiale, som trods af at være modstandsdygtig har en god gennemsigtighed og lang levealder.

Hærdet glas

Hærdet glas hører til kategorien sikkerhedsglas, da det har en overflade, som gør det mere modstandsdygtigt end normalt. Hærdet glas kan dermed bedre klare slag og temperaturchok

Robaks glas

Har du en brændeovn er der typisk et lille vindue i lågen lavet af glas, hvorigennem du kan se flammernes spil. Glas som bruges til dette formål hedder Robaks glas. Det kan tåle utrolig høje temperaturer og laves efter mål, således det passer til lige netop din brændeovn.

Udover ovenstående findes der blandt andet også float/farvet glas, opal glas, refleksfrist glas, lavenergiglas, trådglas, brandsikkert glas og enament glas. Vil du gerne vide mere om nogle af disse typer for glas, så kontakt os.

Plant glas

Skal du have nyt glas i dit drivhus, orangeri eller skur, så er almindeligt plant glas vejen frem. Det er også det, der af mange er kendt som enkelt glas. Plant glas kan have trækstriber i glasset, alt afhængig af, hvordan plant glasset er produceret, men hos Hørning Glas er dette ikke tilfældet. Vi benytter os kun af plant glas uden trækstriber, således vores kunder garanteres den bedste kvalitet.

Lamineret glas

Lig hærdet glas benyttes lamineret glas også som sikkerhedsglas. Lamineret glas er glas, der er sat sammen med folie. Folien opvarmes, og får et eller flere lag glas til at sidde sammen. På denne måde er glasset meget mere modstandsdygtigt, og skulle glasset gå itu, splintres det ikke, da folien fastholder glassplinterne. Glasset vil dermed kun slå revner, men ikke gå i tusinde småstykker og falde til jorden. Det er derfor også kendt som panserglas, da det er brudsikkert.

Glaslagene kan bestå af flere forskellige slags glas alt efter, hvad det skal bruges ti. Det kan være transparent, fosteret, lyddæmpende eller UV-beskyttende.